Derin çürüklerin tedavisi sırasında pulpanın (dişin sinir ve kan damarlarının bulunduğu kısmının) çok küçük bir noktadan açığa çıkması veya üzerindeki koruyucu dokunun çok inceldiği durumlarda uygulanır. Dolgu maddeleri dişe yerleştirilmeden önce pulpayı korumaya yönelik doku dostu ve iyileştirici materyaller kullanılır.
Travma ya da çürük nedeni ile pulpa dokusunun açığa çıktığı durumlarda dişin görünen kısmında bulunan pulpa (koronal pulpa) dokusunun çıkarılıp, kök kanalları içerisindeki canlı pulpa dokusunun bırakılmasıdır.
Diş çürüğünün pulpa adını verdiğimiz dişin sinir ve kan damarlarının bulunduğu kısma kadar ilerlediği durumlarda pulpa dokusunun çıkarılarak sinirlerin bulunduğu kanalların vücut ile uyumlu dolgu materyalleri ile doldurulması işlemidir.
Tedavi tek seansta bitirilebildiği gibi genellikle 2-3 seans sürmektedir. Ancak dişteki inflamasyon tedavi sürecini etkilemektedir.
Kanal tedavisi yapılması gereken dişlerde gece uykudan uyandıran, kendiliğinden başlayan, uzun süreli ve dişe temas edildiğinde hissedilen şiddetli ağrı vardır. Tedavi dişin lokal olarak uyuşturulması ile yapılır ve işlem sırasında hasta ağrı hissetmez. Tedavinin ilk birkaç günü ağrı hafif düzeyde hissedilebilir. Kanal tedavisi yapılan bir dişte daha sonra yeniden ağrı olmaması gerekir.
Kanal tedavisi yapılacak olan her dişte antibiyotik kullanmak gerekmez. Dişte enfeksiyon varsa ve absenin drenajı yeterli düzeyde sağlanamıyorsa doktorun tavsiye ettiği bir antibiyotik kullanılabilir.
● Kanal tedavisi sırasında kullanılan materyaller
● Kanal dolgu maddeleri
● Kanal içerisinde doku artıklarının kalmış olması
● Dişin içerisine yerleştirilen pin ve postların yansıması
● Amalgam dolgu
Kanal içerisine yerleştirilen ağartma ajanları ile renklenmeler giderilebilir. Bu tür durumlarda süreci belirleyen renklenmenin sebebinin ne olduğudur. Devital bleaching işleminin yapılabilmesi için kanal tedavisinin başarılı bir şekilde yapılmış olması gerekmektedir.
Formu doldurun size en uygun randevu ve tedavi planını oluşturalım.